Stvarate i prodajete ručno rađene proizvode? Bilo da imate vlastitu web stranicu ili prodajete svoje ručne radove na Sureddo tržnici, jedan od izazova s kojima ćete se možda suočiti je kako doprijeti do potencijalnih kupaca. Postoje društveni mediji, sajmovi, obrtnički sajmovi, e-mail marketing… i lista ide dalje! Kako ćete znati na što da se usredotočite kako biste dobili najviše za svoje uloženo vrijeme?

1. Kod ručno rađenih proizvoda, dosljednost može biti izazov. Važno je napraviti sve potrebne predradnje prije oglašavanja proizvoda, a to uključuje pakiranje i otpremu. Pakiranje proizvoda treba biti komplementarno samome proizvodu, štiti ga i biti dovoljno izdržljivo kako bi stiglo do kupca. Stvarnost vas može neugodno iznenaditi ako ne učinite sve pripreme.

2. Jedna fotografija vrijedi tisuću riječi. Fotografije vašeg proizvoda moraju dobro, poželjno i istinito prikazivati proizvod. Pokušajte gledati fotografije vašeg proizvoda iz perspektive kupca. Fotografije bi trebale biti oštre, vjernih boja i visoke rezolucije, tako da je potencijalni kupac može dobiti osjećaj o kvaliteti proizvoda koji kupuje. Na kraju krajeva, fotografija je ono što prodaje vaš proizvod.

3. Ako dođe do problema prilikom isporuke proizvoda vašem kupcu, nastojte ga što prije riješiti. Budite u kontaktu s kupcem, saslušajte ga i recite mu da problem rješavate. Ophođenje s kupcima je važna stvar, jer to ostavlja trajni pečat na način kako vas kupac doživljava.

4. Napišite poduži opis vašeg proizvoda (najmanje 200 riječi) koji sadrži sve prave ključne riječi vezane za taj proizvod. Detaljan opis daje vašim kupcima više povjerenja u proizvod. To stvara kvalitetniju percepciju proizvoda, a time dovodi i do veće prodaje.

5. Ispričajte svoju priču! Nitko nema bolju priču o tome kako su počeli, o načinu proizvodnje svojih proizvoda i zašto rade to što rade od obrtnika koji stvaraju ručno rađene proizvode. Je li to tajna tehnika izrade koju ste naslijedili od vaše bake? Koje alate koristite? Je li sve počelo kao hobi koji je rastao i rastao? Koje prepreke i nevolje ste morali proći na vašem putu i kako ste ih prevladali? Ne zaboravite da će vašu priču kupci prepričavati drugim potencijalnim kupcima – svaki put kad netko pohvali vaš proizvod, ili ako vaš proizvod dobije na dar, povijest vašeg uspjeha biti će polazišna točka razgovora. Stoga vašu priču ispričajte svima, na bilo koji način.

6. Pokušajte raditi i nuditi proizvode koje kupci inače ne mogu naći u običnim dućanima. Koristite jedinstvene materijale i spojite ih u maštovite kombinacije. Neka dizajn proizvoda bude što je moguće unikatniji i time dajte kupcu do znanja da kupuje stvaro nešto vrijedno i ‘one of a kind’.